pattern pattern

100% Recyclable

Let's talk about... Duurzaamheid bij Ipanema

Duurzaam voelt goed, staat goed en doet goed. De slippers, slides en sandalen van Ipanema zijn comfortabel, modieus én duurzaam. Duurzaamheid gaat verder dan alleen de producten. Het is een verzameling van allerlei factoren. Ipanema bewijst dat duurzaamheid en fashion hand in hand gaan. Het is een reis, dag na dag. En we zijn al begonnen.

We investeren in de toekomst en zorgen ervoor dat onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk is. We nemen onze verantwoordelijkheid voor mens, planeet en de toekomst. Zo kun jij urenlang heerlijk op comfortabele slippers lopen én draag jij jouw steentje bij aan het milieu.

FLEXPAND:
SOEPEL EN DUURZAAM

Ipanema sandalen en slippers zijn gemaakt van superzacht en duurzaam Flexpand. Dit unieke materiaal is 100% recyclebaar. In het productieproces wordt het materiaal keer op keer hergebruikt. Hierdoor bestaat de slipper uit 30% gerecycled materiaal.

Het verschil tussen single-use plastic en de producten van Ipanema.
Rietjes, bekers of petflessen kunnen niet kunnen worden hergebruikt. En wanneer zij onjuist worden weggegooid zijn ze schadelijk voor het milieu. Ipanema slippers en sandalen kunnen worden hergebruikt en bevatten materiaal van hernieuwbare oorsprong, zo heeft TUV Oostenrijk bevestigd.
De hernieuwbare grondstoffen in Ipanema slippers is plantaardige olie.

Eveneens zijn alle verpakkingen FSC gecertificeerd. Het papier wordt geproduceerd uit duurzaam beheerd bosgebied, waardoor impact op het milieu geminimaliseerd wordt. Ook de hangers in de winkels zijn gemaakt van gerecycled plastic.

leaves leaves